פאייה צמחונית עשירה בטעמים

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
פאייה צמחונית

פאייה היא אחד מהתבשילים האהובים ביותר מספרד; מתכון מסורתי של פאייה מכיל בתוכו ירקות, פירות-ים, עוף וגם נקניקים, אבל לא כולם מתחברים לכל הטעמים האלו יחדיו. למרבה השמחה, למנה הספרדית האהובה יש גם מקבילה צמחונית, והיא לא פחות טעימה מהמקור. המתכון הבא לפאייה צמחונית יעשיר כל ארוחה, והוא מושלם כתוספת לארוחות חלביות או בשריות. המנה הזו טעימה גם בפניי עצמה כשאתם רוצים לאכול משהו טעים ומזין שלא דורש מאמץ רב. שיהיה בתיאבון!

רכיבים:

• 4 כפות שמן צמחי
• 3 בצלים אדומים, פרוסים דק
• 2 שיני שום, כתושות
• 400 גר אורז פרסי או אורז אהוב אחר
• 1 כפית כורכום
• 1 כפית פפריקה מעושנת
• 800 מ"ל ציר ירקות (ניתן להמיר במרק ירקות שמכינים מאבקה מוכנה)
• 1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק
• 200 גרם עגבניות שרי
• 150 גרם אפונה טרייה
• 125 מ"ל שמן זית כתית מעולה
• 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה להגשה
• 400 גרם לבבות ארטישוק מקופסת שימורים, מנוקזים מנוזלים וחתוכים לרבעים

אופן הכנה:

1. במחבת רחבה ועמוקה, חממו כף אחת מהשמן הצמחי על להבה בינונית. כאשר השמן חם, הוסיפו למחבת את הבצל והשום וטגנו במשך 2-3 דקות, או עד לריכוך של הבצל.
2. הוסיפו למחבת את אורז הפאייה, הכורכום הטחון והפפריקה המעושנת וערבבו היטב – עד לציפוי הירקות בתבלינים.
3. הוסיפו למחמבת את הציר החם והרוזמרין הקצוץ והביאו את התערובת לרתיחה תוך ערבוב מתמיד. הנמיכו את הלהבה לבינונית ובשלו את התערובת תוך ערבוב מדי פעם במשך 18-20 דקות, או עד שאורז הפאייה סופג את רוב הנוזלים.
4. הוסיפו את עגבניות השרי והאפונה והמשיכו לבשל עוד 4-5 דקות, או עד שהאורז מתרכך.
5. הסירו את המחבת מהלהבה וזלפו מעל את שמן הזית, ואז ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. ערבבו פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה.
6. בינתיים חממו מחבת נוספת על להבה בינונית. ערבבו את הארטישוקים המסוננים בשלוש הכפות הנותרות של השמן צמחי. כשהמחבת חמה, הניחו עליה את לבבות הארטישוק המשומנים, וצלו אותם על והמחבת במשך 1-2 דקות מכל צד, או עד שמופיעים סימני מחבת זהובים-שחומים משני הצדדים של לבבות הארטישוק.
7. להגשה, הניחו מספר כפות פאייה על צלחות הגשה. הניחו מעליהם את חתיכות לבבות הארטישוק. הגישו את הפאייה כשהיא חמה – בפניי עצמה או עם מנות נוספות בצד. מומלץ להגיש עם חתיכות לימון טרי.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה