עוגת גבינה קרמל מלוח מושחתת

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
עוגת גבינה קרמל מלוח

בשנה האחרונה עלה כוכב חדש-ישן לעולם הקינוחים: הקרמל. בגרסה המלוחה והמתוקה שלו, הממתק הנוזלי והזהוב נכנס לכל פינה של עולם הקינוחים: החל מגלידות ועד ולעוגות מפוארות. אם אתם מאותם חובבי קרמל שאוהבים לנסות גרסאות חדשות של הממתק המופלא – אתם חייבים לנסות את המתכון הבא. עוגת גבינה קרמל מלוח היא בדיוק מה שיצנן לכם את ימי הקיץ החמים וימתיק אותם בצורה מופלאה עם כוכב הקינוחים האהוב.

לקרמל המלוח:

  • 100 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם סוכר חום בהיר/כהה
  • 40 גרם חמאה ללא מלח, בתוספת חמאה לשימון
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • קורט מלח ים איכותי

לעוגת הגבינה:

  • 50 גר' חמאה ללא מלח
  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים
  • 550 גרם גבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים
  • 4 ביצים בינוניות, טרופות קלות
  • 200 גרם שמנת חמוצה (או קרם פרש)
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית רסק מחית וניל/חצי כפית גרגירי וניל ממקל וניל טרי
  • 2 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה:

להכנת הקרמל:

  1. להכנת הקרמל הכניסו את הסוכר הלבן למחבת עמוקה או לסיר בעל תחתית כבדה והוסיפו 2 כפות מים. הניחו את המחבת על להבה נמוכה כדי להמיס בעדינות את הסוכר מבלי לערבב אותו. הביאו את הסירופ לרתיחה ובשלו על להבה בינונית – עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענבר עמוק. הזיזו את המחבת בתנועות סיבוביות כשהקרמל מתחיל לקבל צבע כדי להבטיח שהוא יתבשל באופן אחיד, אך הימנע מערבוב נמרץ.
  2. הסירו את המחבת מהלהבה והוסיפו לתערובת הקרמל, בזהירות, את הסוכר הבהיר/כהה, החמאה, השמנת המתוקה, והמלח עד לאיחוד של כל הרכיבים. החזירו את המחבת ללהבה נמוכה כדי להמיס חלקים של קרמל מוקשה, ואז הביאו לרתיחה ובשלו במשך 30 שניות. צקו את הקרמל המלוח לקערה והניחו עד לצינון לטמפרטורת החדר.
  3. חממו את התנור ל -150 מעלות.
  4. רפדו את הבסיס של תבנית קפיצית עגולה בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ושמנו עם חמאה.
  5. לעוגת הגבינה: המיסו את החמאה וערבבו עם הביסקוויטים המרוסקים בקערה. לחצו את הפירורים עם החמאה לבסיס התבנית בשכבה אחידה ואפו על המדף האמצעי של התנור שחומם מראש במשך 5 דקות.
  6. שימו בצד 1 כף גדושה מהקרמל המלוח, וצקו את השאר לקערת ערבוב. הוסיפו לקרמל את גבינת השמנת, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו לקערה את הביצים, שמנת חמוצה, מיץ לימון, וניל, וקורנפלור. הקציפו שוב עד לקבלת מרקם חלק.
  7. מזגו את תערובת עוגת הגבינה לתבנית עם תחתית הביסקוויטים ומרחו את החלק העליון עד לקבלת שכבה חלקה. הכניסו את העוגה לתנור לאפייה של 45-50 דקות עד להתייצבות, אך כאשר היא עדיין רכה מעט באמצע.
  8. כבו את התנור והניחו לעוגה להצטנן בתוכה. הוציאו את העוגה מהתנור והכניסו אותה למקרר למשך 4 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה). הוציאו את העוגה מהמקרר לפני ההגשה, מרחו מעליה את הקרמל ששמתם בצד והגישו קר.
  9.  
עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה