עוגיות שוקולד צ'יפס הן בין העוגיות האהובות בעולם, וזה לא מפתיע למה; העוגיות האהובות האלו הן חמאתיות, רכות וכוללות שבבי שוקולד שמשדרגים את כל העסק. אם אתם חובבי שוקולד אמיתיים, המתכון הבא לעוגיות שוקולד צ'יפס חומות הוא חובה עבורכם. הוא משדרג את העוגייה האהובה והופך אותה לטעימה אפילו יותר, ואנחנו ממליצים בחום להכין כמות כפולה כי אתם תחסלו אותן ברגע.
רכיבים:
• 1 כוס קמח לבן, מנופה
• ¾ כוס אבקת קקאו לא ממותק
• 1 כפית סודה לשתייה
• ½ כפית מלח
• 170 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת
• ½ כוס סוכר לבן
• ½ כוס סוכר חום כהה, דחוס
• 2 ביצים גדולות
• 1 כפית תמצית וניל
• 2 כוסות שוקולד צ'יפס מריר
הוראות הכנה:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. טורפים בקערה בינונית את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
3. בקערה גדולה מקציפים יחד את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום הכהה לתערובת בהירה ותפוחה בעזרת מערבל חשמלי.
4. טורפים לקערת המערבל את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר מכן את תמצית הווניל.
5. מערבבים לתוך קערת המערבל, בהדרגה, את החומרים היבשים עד שהם מתאחדים, נזהרים לא לערבב יתר על המידה.
6. מקפלים לתערובת בקערת הערבול את השוקולד צ'יפס המריר.
7. בעזרת כף עוגיות או כף, קורצים בלילה ומשחררים אותה על תבנית האפייה המוכנה, תוך שמירה על מרחק של 2 סנטימטרים זה מזה.
8. אופים 12-15 דקות או עד שהשוליים מתייצבים אך המרכזים עדיין רכים ואפויים מעט.
9. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למשך 5 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת עוגיות לצינון מלא.