נזיד ירקות עשיר ומזין

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

אנשים רבים חושבים שאם מנה מסוימת לא מכילה בשר, היא לא תהיה משביעה במיוחד. אולם, המתכון הבא מוכיח אחרת; נזיד ירקות עשיר מכל טוב ומתובל כהלכה מהווה ארוחה שלמה בפניי עצמה, במיוחד בימי החורף הקרירים. אם אתם מחפשים מנה מזינה וקלה להכנה – זה בדיוק המתכון עבורכם. הכינו אותו לארוחת צהריים או ערב ותיהנו מניחוחות עשירים של ירקות ותבלינים נפלאים.

רכיבים:

• 2 כפות שמן זית
• 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
• 4 שיני שום, קצוצות
• 2 גזרים גדולים, קצוצים
• 2 תפוחי אדמה גדולים, קצוצים
• 1 כוס תרד קצוץ
• 1 כוס שעועית אדומה קפואה או מפחית שימורים
• 1 קופסה עגבניות חתוכות לקוביות
• 4 כוסות מרק ירקות (ניתן להכין מאבקת מרק)
• 1 כפית טימין מיובש
• 1 כפית רוזמרין מיובש
• מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות.
3. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, הקייל או התרד, השעועית הירוקה, קוביות העגבניות, מרק הירקות, הטימין והרוזמרין.
4. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים להתבשל במשך 25-30 דקות, או עד שהירקות רכים.
5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
6. מגישים חם עם לחם או על אורז.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה