לביבות תפוחי אדמה ועוף נפלאות

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ישנם שילובים שלעולם לא נמאסים, ועוף עם תפוחי אדמה הוא בהחלט אחד מהם. מרביתנו אוהבים את הטעם של עוף צלוי עם תפוחי אדמה בתנור, והמנה הזו אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד. אם אתם רוצים לנסות גרסה אחרת של השילוב הקלאסי הזה – המתכון הבא הוא עבורכם. לביבות תפוחי אדמה ועוף מתאימות לכל אירוע ולכל ארוחה, והן קלות במיוחד להכנה. מומלץ להכין כמות גדולה, כי הלביבות האלו ייעלמו ברגע שהן יצאו מהמחבת.

רכיבים:

• 3 כוסות תפוחי אדמה, טריים, חתוכים לקוביות
• 1 בצל בינוני, קצוץ דק
• 500 גרם חזה עוף טחון (ניתן גם להמיר בפרגית, או בתערובת של חזה ופרגית)
• 1 ביצה, בינונית
• 1/3 כוס שמן זית
• 1/3 פירורי לחם
• 2 כפות פטרוזיליה, טרייה, קצוצה
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כפית עשבי תערובת תיבול איטלקית (לא חובה)
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור, טחון טרי
• שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. חתכו את תפוחי האדמה, עם הקליפה, לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. שטפו במים קרים. הכניסו לסיר בינוני, כסו במים קרים, וכסו במכסה. הביאו לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה. הנמיכו את האש ובשלו על רתיחה נמוכה עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים את תפוחי האדמה ומעכו עם שמן הזית. צננו בצד.
2. עד שתפוחי האדמה מתבשלים, הכניסו את חזה העוף הטחון לקערה גדולה. הוסיפו לקערה ביצה טרופה, בצל, פטרוזיליה טחונה, פפריקה, עשבי תיבול איטלקיים מעורבים, פירורי לחם, מלח, ופלפל. ערבבו היטב.
3. הוסיפו לתערובת העוף את תפוחי האדמה המעוכים עם השמן. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה, והכניסו למקרר למשך חצי שעה לפחות, לקירור.
4. הוציאו את התערובת מהמקרר וצרו 8-10 לביבות אחידות בגודלן.
5. הניחו מחבת נון-סטיק על להבה בינונית-גבוהה. חממו והוסיפו שמן לטיגון. הכניסו את הלביבות לטיגון. טגנו את הלביבות במשך 5-7 דקות מכל צד, עד שהן זהובות-שחומות.
6. הוציאו את הלביבות על צלחת מרופדת בנייר אפייה. צננו מעט והגישו עם רטבים אהובים וסלט טרי.

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה