אם יש שילוב מזון קלאסי שלעולם לא נמאס ממנו זה פחמימות עם גבינות מסוגים שונים. אם אתם אוהבים את החיבור הזה, אתם חייבים לנסות את המתכון הבא. קדירת תפוחי אדמה אפויים פעמיים מושלמת לארוחת צהרים או ערב, והיא המאפה החם המושלם לימים הקרירים שמתקרבים אלינו. נסו ותתמכרו.
רכיבים:
• 11/2 קילו תפוחי אדמה לבנים או אדומים
• 1 כוס שמנת חמוצה
• 100 גרם גבינת שמנת, מרוככת
• 1/2 כוס חלב
• 2 כפות חמאה מלוחה, מומסת, ועוד לשימון
• 21/2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת, מחולקת
• 11/2 כוסות בצל ירוק פרוס (חלקים לבנים וירוקים), מחולק (לא חובה)
• 1 כפית אבקת שום
• 2 כפיות מלח
• פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. דוקרים כל תפוח אדמה כמה פעמים בעזרת מזלג ועוטפים אותם בחתיכות נייר כסף גדולות. אופים את תפוחי האדמה בתנור ב-200 מעלות, עד שהם רכים, 40 עד 60 דקות (תלוי בגודל). הוציאו את תפוחי האדמה מעטיפות נייר הכסף כדי להתקרר.
2. ברגע שתפוחי האדמה התקררו אבל עדיין קצת חמימים,, פורסים את תפוחי האדמה לשניים. מניחים את תפוחי האדמה החתוכים על קרש החיתוך ובעזרת כף גדולה מוציאים את הבשר וזורקים את הקליפה. חותכים את בשר תפוחי האדמה לקוביות ומניחים בקערת ערבוב גדולה.
3. מוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה את השמנת החמוצה, גבינת השמנת, החלב והחמאה המומסת. בעזרת מועך תפוחי אדמה מערבבים ומועכים את תפוחי האדמה עד שהם מתאחדים היטב עם שאר הרכיבים, אך לא חלקים לגמרי (כמה גושים של תפוחי אדמה יתנו מרקם לקדירה).
4. מכניסים לקערה נפרדת 11/2 כוסות מגבינת הצ'דר, 1 כוס בצל ירוק, אבקת שום, מלח ופלפל. השתמשו במרית גומי כדי לקפל את התערובת לתוך תערובת תפוחי האדמה. טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל, אם צריך.
5. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה בינונית. מוסיפים את תערובת תפוחי האדמה לתבנית המוכנה ומחליקים לשכבה אחידה בעזרת מרית גומי. מפזרים את גבינת הצ'דר שנותרה על תפוחי האדמה. מכסים את הכלי בנייר כסף, מקפידים לא להצמיד אותו אל הגבינה, ואופים במשך 40 דקות.
6. מסירים את נייר הכסף ואופים את התבשיל ללא כיסוי במשך 20 דקות נוספות, עד שהגבינה משחימה ומבעבעת מעט בדפנות.