חזה הודו הוא אחד מהמאכלים העתירים ביותר בחלבון, אך אנשים רבים לא בדיוק יודעים איך ומה להכין איתו. המתכון הנפלא הפשוט שלפניכם לחזה הודו צלוי בתנור לא גוזל זמן הכנה רב, והתוצאה היא מנה עשירה בטעמים, עם מרקם עסיסי מדהים. מהשאריות אתם יכולים להגין כריכים, סלטים, או לחמם מחדש וליהנות מחזה הודו בריא בטעמים שתתאהבו בהם.
רכיבים:
• 2 קילו חזה הודו נקבה (עם העצם)
• 2 כפות שמן זית
• 2 כפיות תימין מיובש
• 1 כפית אבקת שום
• 1 כפית אבקת בצל
• 1 כפית פפריקה
• 1 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור
• גרידה ומיץ מלימון אחד
• 1/2 כוס נוזל מרק עוף או הודו (ניתן להכין מאבקה)
• 1 בצל, חתוך לרבעים
• 2 גזרים חתוכים לקוביות
• 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
הוראות:
1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-170 מעלות.
2. מכינים את חזה ההודו: שוטפים את חזה ההודו ומייבשים אותו בנייר סופג. מניחים אותו בתבנית צלייה או במחבת גדולה שמתאימה לשימוש בתנור.
3. תיבול חזה ההודו: מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, התימין היבש, אבקת השום, אבקת הבצל, הפפריקה, המלח, הפלפל השחור, גרידת הלימון ומיץ הלימון. משפשפים את התערובת הזו על כל חזה ההודו, ומוודאים שהוא מצופה באופן אחיד.
4. מוסיפים את המרק והירקות: יוצקים את מרק העוף או ההודו לתחתית תבנית הצלייה. מוסיפים את הבצל החתוך, נתחי הגזר ונתחי הסלרי מסביב לחזה ההודו. ירקות אלו יוסיפו טעם למיצי המחבת.
5. צולים את ההודו: מכניסים את תבנית הצלייה לתנור שחומם מראש וצולים את חזה ההודו כ-20 דקות לכל קילוגרם, או עד שהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות צלזיוס (מומלץ להשתמש במדחום בשר). אספו באמצעות כף את הנוזלים בתחתית המחבת ומזגו אותם על החזה כל 30 דקות כדי לשמור על לחות.
6. ברגע שההודו מגיע לטמפרטורה הרצויה, מוציאים אותו מהתנור. מכסים אותו בצורה רופפת בנייר אלומיניום ונותנים לו לנוח כ-15-20 דקות. תקופת מנוחה זו מאפשרת למיצים להתפזר מחדש ומבטיחה הודו לח ובטעם.
7. פורסים ומגישים: פורסים את חזה ההודו לפרוסות דקות. ניתן לסנן את מיצי המחבת ולהשתמש בהם כרוטב. מגישים את ההודו הצלוי עם הירקות והרוטב בצד.