ישנם מאכלים מסוימים שלא מאכזבים לעולם, וקדירות מסוגים שונים בהחלט נמצאות ברשימה הזו. המאכלים העשירים האלו כולל מכלול של רכיבים שמשתלבים יחד בצורה נפלאה, ויוצרים טעם עשיר, ומנות מלאות בערכים תזונתיים. במתכון הבא תגלו כיצד להכין קדירת שעועית עם בשר צרוב מעל, שמתאימה לארוחות חורפיות, ולכל יום אחר בשנה. נסו את המתכון העשיר הזה, ותיהנו ממנה עשירה בטעמים שתרצו להכין שוב ושוב.
רכיבים:
לקדירת שעועית אדומה:
• 900 גרם שעועית אדומה מבושלת, סחוטה ושטופה (ניתן להשתמש בשעועית שבישלתם מבעוד מועד, או בשעועית מפחית שימורים/שעועית קפואה)
• 1 בצל, קצוץ דק
• 3 שיני שום, קצוצות
• 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות
• 1 פלפל ירוק מתוק, חתוך לקוביות
• 1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות (שימורים או טריות)
• 2 כפיות אורגנו מיובש
• 1 כפית כמון
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם
• 2 כוסות מרק ירקות או עוף
• 2 כפות שמן זית
לבשר הצרוב:
• 4 נתחי סטייק בקר לפי בחירה (אנטריקוט, סינטה או פילה)
• מלח ופלפל שחור לתיבול
• 2 כפות שמן זית
• 2 שיני שום, קצוצות
• 2 ענפי טימין או כוסברה טריים
הוראות הכנה:
1. תחילה מכינים את תבשיל השעועית האדומה:
א. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
ב. במחבת גדולה, או סיר, שמתאימים להכנסה לתנור מחממים 2 כפות שמן זית על להבה בינונית.
ג. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף, כ-3-4 דקות.
ד. מערבבים פנימה את קוביות הפלפל האדום והירוק ומבשלים עוד 2-3 דקות.
ה. מוסיפים את קוביות העגבניות, האורגנו המיובש, הכמון, המלח והפלפל השחור. מבשלים עוד כמה דקות עד שהעגבניות מתרככות.
ו. מערבבים פנימה את השעועית האדומה הסחוטה ומבשלים 2-3 דקות לאיחוד הטעמים.
ז. יוצקים פנימה את מרק הירקות או העוף. מבשלים כ-5-7 דקות, ומאפשרים לתערובת להסמיך מעט.
2. צורבים את הבשר:
א. מתבלים את נתחי סטייק הבקר בנדיבות במלח ופלפל שחור משני הצדדים.
ב. במחבת נפרדת מחממים 2 כפות שמן זית על אש גבוהה עד שהוא מתחיל להתחמם.
ג. מוסיפים את הסטייקים למחבת החמה וצורבים כ-2-3 דקות מכל צד, או לרמת העשייה הרצויה (עבור מדיום-רייר, מבשלים לטמפרטורה 54-57 מעלות צלזיוס).
ד. במהלך הדקה האחרונה של הצריבה, מוסיפים למחבת שום טחון וענפי טימין או כוסברה טריים. מוזגים באמצעות כף שמן ושומן מהמחבת על הסטייקים.
3. מרכיבים ואופים:
א. מניחים את נתחי הסטייק הצרובים (ניתן לחתוך אותם לרצועות) על גבי תבשיל השעועית האדומה במחבת המתאימה לתנור או בתבשיל.
ב. מעבירים את המחבת או התבשיל לתנור שחומם מראש ואופים במשך 10-15 דקות, או עד שהבשר מגיע לרמת העשייה הרצויה.
4. מגישים:
א. מוציאים את המחבת/סיר מהתנור ונותנים לתבשיל לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
ב. מגישים את תבשיל השעועית האדומה עם בשר בקר צרוב מעל, ובתיאבון!