יש לא מעט מאכלים מרחבי העולם שכוללים בצק במילוי חלבי, בשרי או צמחוני. בגרסה מבושלת, מאודה או מטוגנת – כיסונים הם מהבצקים הממולאים האהובים ביותר אי-פעם. אנשים רבים חושבים שזה מסובך להכין כיסונים, אבל המתכון הבא מראה עד כמה זה לא נכון. הבצק כולל שני מרכיבים בלבד, המילוי פשוט להכנה, והעבודה המאומצת היחידה היא הרכבת הכיסונים. אם יש לכם תבנית כיסונים, המלאכה תהיה פשוטה אפילו יותר, ואתם תוכלו ליהנות מכיסונים קלילים וטעימים במיוחד. טיפ קטן: הכינו כמות גדולה של הכיסונים, הקפיאו אותם, והכינו אותם בכל פעם שתרצו משהו טעים בלי מאמץ.
רכיבים:
עבור בצק כיסונים:
• 1 כוס קמח לבן
• 1/4 כוס מים + 1 כפית מים
• קמח נוסף לאיבוק ולרידוד
עבור המילוי:
• 250 גרם בשר פרגיות, טחון
• 170 גרם כרוב, פרוס דק
• 1 כפית ג'ינג'ר, מגורר
• 1 כף בצל ירוק, קצוץ
• 2 כפות רוטב סויה
• 1/2 כפית שמן שומשום
• 1/2 פלפל לבן גרוס
• קורט מלח
אופן ההכנה:
בצק כיסונים:
1. ערבבו את הקמח עם המים בקערה, ולושו עד שהבצק לא דביק והוא בעל מרקם חלק. כסו את הקערה במטלית לחה והניחו בצד למשך 30 דקות.
2. רדדו את הבצק על משטח מקומח ליצירת גליל ארוך. חתכו את הגליל לשניים ולאחר מכן חתכו כל גליל ל -12 חתיכות קטנות. אבקו מערוך ורדדו כל חתיכה מהבצק לעטיפת כיסון בקוטר של כ -4 סנטימטרים. הניחו בצד עד לשלב המילוי.
מילוי:
1. הכינו את המילוי על ידי ערבוב יסודי של כל הרכיבים יחד בקערה.
הרכבת הכיסונים:
1. להרכבת הכיסונים, הניחו חתיכת בצק מרודדת על כף היד. הניחו 1 כפית מהמלית על מרכז העטיפה. אין למלא יתר על המידה. טבלו את האצבע המורה במים והרטיבו את הקצוות החיצוניים של העטיפה. קפלו את הכיסון ליצירת צורה של חצי ירח. לחצו ואטמו היטב כל כיסון. סדרו את הכופתאות על צלחת מרופדת בנייר אפייה כדי למנוע מהכופתאות להידבק לתחתית הצלחת. חזרו על השלבים הקודמים עד שהמלית נגמרת.
2. חממו מים בסיר גדול והביאו אותם לרתיחה. הכניסו את הכיסונים בעדינות למים, ובשלו אותם במשך מספר דקות עד שהכיסונים צפים למעלה. בעזרת כף מחוררת, הוציאו את הכיסונים מהמים והעבירו אותם לצלחות הגשה.
אופציה:
חממו מחבת עם מעט שמן. סדרו כ -8 כיסונים על המחבת וטגנו אותם במחבת עד שחלקם התחתון יהפוך לחום בהיר – במשך 2,3 דקות. הפכו וטגנו גם מהצד השני. הוסיפו שמן למחבת והמשיכו בטיגון של כל הכיסונים. הוציאו מהמחבת, הניחו על צלחת, והגישו לצד רטבים אהובים.