רול קינמון בזיגוג קרם שמנת: מתכון חובה בכל מטבח

חיפוש מהיר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
רול קינמון

רול קינמון, הידוע גם כ'סינרול', עשה עלייה לישראל לפני מספר שנים, ומאז הוא הפך לאחד מהמאפים הפופולריים ביותר. המאפה הנימוח, עם ניחוחות הקינמון שלו, בא אלינו כל הדרך מאמריקה – שם הוא מככב ברשת "סינבון" האהובה שהשתלטה על האומה, ואלו מכם שטעמו את המאפה יודעים בדיוק מה גורם לאנשים להתאהב בשבלול הקינמון הזה. עד שנגיע שוב לאמריקה, הגיע הזמן לגלגל שרוולים ולהכין רול קינמון בעצמכם. התוצאה לא פחות טובה מזו של מאפיות, ואנחנו בטוחים שהמתכון הזה יככב בבית שלכם עוד תקופה ארוכה.

רכיבים:

עבור הבצק:

• ¾ כוס חלב חם
• 1 כף שטוחה שמרים יבשים
• ¼ כוס סוכר לבן
• 1 ביצה + 1 חלמון ביצה, בטמפרטורת החדר
• ¼ כוס חמאה ללא מלח, מומסת
• 3 כוסות קמח לבן + קמח לבן לקימוח
• 3/4 כפית מלח

עבור המילוי:

• 2/3 כוס סוכר חום כהה (ניתן להמיר בסוכר חום בהיר)
• ½1 כפות קינמון טחון
• ¼ כוס חמאה ללא מלח, מרוככ

עבור זיגוג גבינת השמנת:

• 120 גרם גבינת שמנת, מרוככת
• 3 כפות חמאה ללא מלח, מרוככת
• ¾ כוס אבקת סוכר
• ½ כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

1. חממו חלב לטמפרטורה של כ-110 מעלות צלזיוס (ניתן לחמם במיקרוגל בקערה מתאימה, למשך 40-45 שניות על עוצמה גבוהה).
2. העבירו את החלב החם לקערת מיקסר חשמלי ופזרו שמרים מעל. הוסיפו לקערת המיקסר סוכר, ביצה, חלמון וחמאה מומסת. הפעילו את המיקסר על עוצמה נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, הוסיפו לקערה את הקמח והמלח וערבבו בעזרת כף עץ עד שמתחיל להיווצר בצק.
3. החזירו את הקערה לעמדת המיקסר, והפעילו את המיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית למשך 8 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק. אם הוא דביק מדי (כלומר הוא נדבק לתחתית המיקסר, הוסיפו עוד 2 כפות קמח). אם אינכם רוצים להשתמש במיקסר חשמלי, תוכלו ללוש בעזרת הידיים את הבצק במשך 8-10 דקות על משטח מקומח היטב.
4. העבירו את כדור הבצק לקערה משומנת היטב, כסו אותה בניילון ומגבת. הניחו לבצק לתפוח שעה במשך כשעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
5. לאחר הכפלת נפח הבצק, העבירו את הבצק למשטח מקומח היטב ורדדו למלבן בגודל של 35*22 סנטימטר לערך. מרחו חמאה מרוככת על הבצק, והשאירו מרווח של חצי סנטימטר ללא חמאה, בצד המרוחק מכם.
6. בקערה קטנה ערבבו יחד סוכר חום וקינמון. השתמשו בידיים כדי לפזר את התערובת על הבצק עם החמאה, ולאחר מכן דחסו בעדינות את תערובת הסוכר החום לתוך החמאה.
7. גלגלו את הבצק בצורה הדוקה, מהצד הקצר יותר (22 ס"מ), עד שנוצר גליל בצק אחיד.
8. חתכו את רול הבצק לחתיכות בעובי 2 וחצי סנטימטר לערך באמצעות סכין חדה. אמורות לצאת כ-9 לחמניות קינמון.
9. הניחו את לחמניות הקינמון על תבנית משומנת בגודל 23*23 ס"מ. מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפייה ולשמן את נייר האפייה. כסו את התבנית בניילון נצמד בצורה רופפת, והניחו ללחמניות לתפוח במשך 30-45 דקות.
10. חממו את התנור ל-180 מעלות. הכניסו את התבניות לתנור החם, ואפו אותן במשך 20-25 דקות, או עד שהן זהובות/שחומות קלות בשוליים.
11. בינתיים, הכינו את הזיגוג: בקערת מיקסר חשמלי או קערה רגילה, הכניסו את גבינת השמנת, החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל. טרפו את הרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.
12. הוציאו את הלחמניות מהתנור, וצננו אותן במשך 5-10 דקות. מרחו את הזיגוג על הלחמניות והגישו. בתיאבון!

 

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה